Є результат! Двоє слухачів Автошколи для осіб з інвалідністю отримали водійські посвідчення

Новини університету

Дніпровський державний університет внутрішніх справ впевнено стоїть на шляху автопідготовки та вже став надійним партнером для кожного ветерана або ветеранки та загалом всіх осіб з інвалідністю, які вирішили стати водіями.

Проректор ДДУВС Ігор КОВАЛЬОВ привітав військових з отриманням посвідчень категорії В. Зазначив: хлопці впевнено тримають кермо та готові стати повноправними учасниками дорожнього руху. Підтримати хлопців на іспиті приїхав також і керівник Автошколи ДДУВС Євген ХОХЛОВ: він сам колишній військовий, зазнав поранення та втратив кінцівки у 2022 році, тепер власним прикладом демонструє військовим, що майбутнє посвідчення – це нагальна потреба та шлях до звичного життя.

Військовослужбовець Микола служив у 108-й бригаді Територіальної оборони. Після поранення та втрати нижньої кінцівки проходить лікування, але вже впевнено крокує, використовуючи тимчасовий протез. Сьогодні хлопець у статусі військового ветерана та впевнений, що надання можливості отримати водійське посвідчення для осіб з інвалідністю є важливим кроком до створення інклюзивного суспільства, де всі громадяни мають рівні права та можливості.

Микола та Євген стали слухачами Автошколи з інвалідністю на базі ДДУВС після того, як побачили інформацію про діяльність Автошколи у соціальних мережах. Діляться враженнями та радять не вагатися: досвід інструкторів дозволяє почуватися комфортно протягом всіх занять, автомобілі сучасні, можна обрати механічну або автоматичну коробку.

Хлопці традиційно пройшли теорію, склали іспит у сервісному центрі, приступили до практичних занять. Сьогодні – тримають посвідчення та кажуть, що вже стали мобільніше та вільніше пересуватимуться містом.

Водійське посвідчення для кожного з учнів стає тим інструментом, який дозволяє швидше пристосуватися до нового життя, адаптуватися, повернутися до улюбленої справи або навіть опанувати нову професію та працевлаштуватися.

Чому отримання водійського посвідчення набуває такої актуальності для осіб з інвалідністю?

За час повномасштабного російського вторгнення кількість військовослужбовців, які зазнали поранення чи отримали травми різного ступеня важкості, постійно збільшується. Разом з тим набула актуальності і проблема їх працевлаштування. Опанувавши професію водія категорії В або С1 люди з інвалідністю зможуть значно розширити свої можливості щодо пошуку гідної праці.

Автошкола для осіб з інвалідністю на базі ДДУВС запрошує осіб з інвалідністю отримати посвідчення на право керування транспортним засобом за категоріями «В» та «С1».

Документи для реєстрації можна подати онлайн.

Довідки за телефоном: 093 676 59 26.

Адреса: м. Дніпро, просп. Науки, 26.

 

 


26