Для офіцерів служби освітньої безпеки проведено навчання з тактико-спеціальної підготовки

Новини університету

Дводенний тренінг проведено викладачами кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, а також кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС.

У процесі навчання були відпрацьовані наступні напрямки:

• прийоми та засоби забезпечення особистої безпеки при виконанні службових обов’язків;

• практичні навички застосування спеціальних засобів;

• тактика огляду місць можливого переховування правопорушника у приміщенні закладу освіти (сукупність тактичних дій при огляді приміщень, пересування, схеми, техніки);

• дії працівників Національної поліції під час виявлення правопорушень у сфері публічної безпеки і порядку, у тому числі на території закладу освіти, а саме: куріння тютюнових виробів у заборонених місцях; споживання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у стані сп’яніння; хуліганські дії, у тому числі вчинені неповнолітніми.

В навчанні взяли участь 30 осіб.

З кінця січня 2024 року перші офіцери безпеки з’явилися в закладах освіти, що розташовані на прикордонній та прифронтовій територіях. Серед основних функцій офіцерів служби освітньої безпеки – стежити, аби до закладу освіти не потрапили сторонні особи, а також запобігати правопорушенням на території закладу.

 

 


23