Галотерапія та аутогенне тренування: курсанти ДДУВС проходять психологічне відновлення

Новини університету

Захід організовано психологами університету для здобувачів факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України, які постраждали внаслідок збройної агресії рф.

Вперше під час заняття поєднано два терапевтичні напрямки: галотерапію (перебування у соляних печерах) та аутогенне тренування за Джо Диспенза. Сеанс провели безпосередньо у печерах – він допоміг курсантам знизити негативні прояви емоційних станів та задіяти внутрішні ресурси підсвідомості, відчути впевненість у собі та власних силах, сформувати позитивне безумовне ставлення до себе.

Окрім цього, здобувачі доєдналися до практичної вправи «Безпечне місце». Його мета – створити внутрішню психологічну опору, зняти нервове напруження та навчитися психологічній саморегуляції під час довготривалого впливу стрес-факторів.

Завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський зазначає, що, окрім прямого впливу на фізіологічний стан організму, іонізовані мікрочастинки солі позитивно впливають на нервову систему, сприяють стану психоемоційного комфорту, профілактиці та зменшенню наслідків хронічного стресу та перевтоми.

Учасники заняття відзначили високу ефективність релаксаційних вправ. Проведений захід став частиною психологічної підтримки для осіб, що зазнали руйнівного впливу війни на власне життя.

 

 


40