Психологія професійної діяльності: практикум для слухачів ДДУВС

Новини університету

Практичне заняття за темою «Дії поліцейських у різних ситуаціях службової діяльності» проведено зі слухачами Центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДДУВС.

Під час зустрічі розглянуто конкретні випадки, які трапляються з поліцейськими у ході виконання службових обов’язків. Зокрема й такі, що пов’язані з військовою агресією: високий рівень тривожності, депресивні стани, прояви агресивної поведінки та ознак ПТСР.

Під супроводом фахівців відділення психологічного забезпечення слухачі розібралися у причинах можливих конфліктів між поліцейськими та громадянами. Проговорили ключові особливості спілкування з військовими, відпрацювали навички та практичні алгоритми щодо розпізнавання проявів ПТСР. Найбільшу увагу приділили технікам деескалації та вербального вирішення конфліктних ситуацій.

За словами керівника заняття Таїси Лаврової, діяльність поліцейського передбачає тісну взаємодію із громадянами, які перебувають у досить різних психоемоційних та психологічних станах. Що, у свою чергу, викликає різні прояви поведінки, на які має грамотно реагувати працівник правоохоронних органів.

 

 


45