Поліцейський снайпінг: триває цикл занять для курсантів

Новини університету

Досвідчені інструктори ознайомили здобувачів Дніпровського державного університету внутрішніх справ з теоретичними та практичними основами дисципліни «поліцейський снайпінг».

Підготовка снайпера включає в себе не тільки стрільбу, але й маскування, топографію, балістику, фізику, мінно-вибухову справу та, як фундамент, – володіння власним тілом. Заняття, що пропонуються курсантам ДДУВС, направлені на комплексність розуміння дисципліни та засвоєння знань від початкового рівня.

Здобувачі засвоювали роботу зі снайперською гвинтівкою зі стабільного положення лежачі – з опори або з сошок.

Крім того, проведено відпрацювання стрілецьких вправ шляхом «холодного пострілу» з метою дослідження відхилення кулі від цілі після перших пострілів.

Курсантам була надана можливість зробити порівняльні вправи за допомогою сучасної гвинтівки Savage-310 та радянської системи СГД. Відпрацьовані правила влучної стрільби, такі як зайняття максимально стабільного положення, якісне прицілювання, контроль дихання, виконання плавного спуску, контроль тіла тощо.

Інструкторами ГС «ТУР» (за сприяння якої пройшло тренування курсантів) є фахові військові – амбасадори проєкту Титани UA, які активно долучаються та проводять заняття й тренування.

 

 


41