У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ відбулось урочисте відкриття табірного збору

Новини університету

Участь у заході взяли 100 курсантів нового набору, курсанти старших курсів, офіцери та керівництво університету.

Метою табірного збору є проведення заходів з адаптації курсантів до освітньої діяльності у ЗВО зі специфічними умовами навчання, що належить до сфери управління МВС України. Табірний збір буде сприяти підвищенню мотивації до опановування знань та навичок для майбутньої професії правоохоронця.

На стройовому плацу після виконання Державного Гімну України та вшанування загиблих Героїв хвилиною мовчання до присутніх звернувся проректор ДДУВС Ігор КОВАЛЬОВ.

Проректор привітав учасників табірного збору та зазначив важливість життєвого вибору. Ігор КОВАЛЬОВ акцентував увагу на тому, що сучасні задачі поліцейських – не тільки забезпечення правопорядку в тилових містах, але й захист Батьківщини в складі Сил сектору безпеки та оборони. Заступник очільника ДДУВС зазначив, що попереду будуть два тижні випробувань та підготовки до курсантського життя, після чого учасники зборів складуть присягу та отримають погони рядових поліції.

Із учасниками табірного збору проведено зустріч із керівництвом університету. Ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ звернувся до курсантів нового набору та зазначив, що основна вимога до здобувачів – бути відповідальними та порядними, оскільки вони тепер є прикладом для суспільства. Очільник закладу освіти акцентував увагу на тому, що університет надає всі можливості для якісного й продуктивного навчання, аби у майбутньому отримати почесне звання правоохоронця.

Крім того, керівництво факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Національної поліції України та факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України провели первинний інструктаж з курсантами, ознайомили зі структурою та завданнями поліції, розповіли про професію тощо. Окремо піднято питання дотримання правил внутрішнього розпорядку, порядку здійснення перепускного режиму, основних прав та обов’язків курсантів.

 

 


81