Вступний курс: адаптаційні заняття для ліцеїстів

Ліцей МВС

У Дніпровському ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання проходять адаптаційні заходи для здобувачів за програмою «Ігри, рух, спорт».

Ліцеїсти займались із «парашутом» та виконували вправи з м’ячем. Ігровий парашут – це яскрава тканина, що складається з кольорових секторів. Учасники взялись за його краї та вчилися відчувати одне одного, спілкуватися та робити спільні дії. В іграх у парашуті ліцеїсти навчаються узгодженості дій, умінню відчувати рух інших гравців. Парашут чудово підходить для ігор та для знайомства, для об’єднання в команду. Тактильний парашют дає безліч можливостей для ігор з правилами, ігор з межами.

Під час вправ з м’ячем учні навчалися взаємодіяти в режимі «тут і зараз», коли м’яч потрібно було швидко передати своєму партнерові по грі. Ліцеїсти тренувались запам’ятовувати одне одного та спілкуватися.

За словами фахівців, адаптаційні вправи спрямовані на соціалізацію та згуртування учнів, розвиток комунікативних навичок, командну співпрацю тощо.

 

 


139