Новітні методики проведення допиту: навчання від представників ДДУВС

Новини університету

Професорка кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська продовжує серію практичних тренінгів на тему процесуального інтерв’ю. Навчання триває у межах меморандуму ДДУВС із правничою організацією «JustGroup».

Програму «Процесуальне інтерв’ю. Basic» викладачка представила у Києві: до тренінгу долучилися понад 30 практичних працівників з Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Головного слідчого управління СБУ та Національного антикорупційного бюро України. У рамках курсу учасники дізналися про національний та міжнародний досвід проведення процесуального інтерв’ю, алгоритми та умови його застосування.

Навчання реалізовано у межах проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що фінансується Урядом Японії та впроваджується UNDP Ukraine/ПРООН в Україні.

«На сьогодні вже більше 300 представників органів правопорядку пройшли відповідне навчання та успішно застосовують набуті знання і навички під час розслідування кримінальних правопорушень, зокрема воєнних злочинів. Наступний крок – інтеграція процесуального інтерв’ю як курсу для закладів вищої освіти», – зазначає Вікторія Рогальська.

 

 


12