Для ліцеїстів розпочато знайомства з підрозділами системи Міністерства внутрішніх справ

Ліцей МВС

Заняття для учнів Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України проведено на полігоні ГУ ДСНС в Дніпропетровській області.

Під час зустрічі представники ДСНС розповіли про техніку, яку мають на оснащенні, та ознайомили слухачів з її можливостями. Продемонстрували спеціальні тепловідбивні костюми й костюми хімічного захисту, надали можливість приміряти захисний одяг.

Фахівці піротехнічних відділень розповіли про ризики поводження з вибухонебезпечними предметами та правила безпечної поведінки під час знаходження таких предметів.

Також рятувальники ознайомили ліцеїстів зі спортивними змаганнями для фахівців ДСНС «Firefighter Combat Challenge». Кожен охочий випробував свої сили та пробіг у спорядженні смугою перешкод.

В Дніпровському ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України навчатимуться діти військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії України та інших працівників органів сектору безпеки і оборони.

Після закінчення навчання кожен ліцеїст зможе самостійно вирішувати, в який заклад вищої освіти та на яку спеціальність він вступатиме.

 

 


13