У ДДУВС відбулись заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Новини університету

У заходах взяли участь офіцери, курсанти Дніпровського державного університету внутрішніх справ та ліцеїсти Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання.

Заходи розпочались із шикування на стройовому плацу ДДУВС. Після виконання Державного Гімну України усі присутні вшанували пам’ять полеглих захисників хвилиною мовчання.

Ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ звернувся до присутніх та акцентував увагу, що всім, хто зараз живе, необхідно зберегти пам’ять про загиблих воїнів, які віддали за Батьківщину найдорожче – своє життя. Очільник закладу вищої освіти зауважив, що нинішні курсанти мають бути готовими стати на захист України та дати відсіч ворогу.

Під час шикування в Ліцеї МВС керівники зазначили, що уроки з історії України потрібно винести та стати сильніше, адже тільки сильна нація може викликати повагу та зберігати незалежність.

Курсанти та офіцери відвідали Краснопільське кладовище, де поклали квіти до Меморіалу на честь полеглих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

 

 


60