Звернення ректора Олександра МОРГУНОВА з нагоди Дня пам’яті загиблих захисників України

Новини університету

Шановні колеги, викладачі та офіцери, здобувачі вищої освіти Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Сьогодні, 29 серпня, ми згадуємо та віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність.

Сьогодні 10 роковини Іловайської трагедії: 29 серпня 2014 року Україну приголомшила страшна звістка про підступний розстріл українських військових, шлях яких пролягав через соняшникове поле. Традиційним символом цього пам’ятного дня став соняшник.

Тоді, 10 років тому, у вогневому мішку опинилися організовані колони українських бійців, які почали виходити так званим «зеленим коридором». Але той коридор став дорогою смерті: російські війська порушили домовленості та відкрили вогонь на знищення, розстрілявши українські колони на марші.

Загинули 366 воїнів, 300 потрапили у полон, сотні зникли безвісти.

Вшануємо всіх полеглих захисників і захисниць України, згадаємо їх імена, героїзм, мужність і подвиги. Нехай пам’ять про героїв, які до останнього не втрачали ні бойового духу, ні віри в нашу Перемогу, залишиться в наших серцях.

Слава Україні!

Героям слава!

 

з повагою

ректор ДДУВС, полковник поліції

Олександр МОРГУНОВ

 


43