Музеї, виставки та памʼятки культури: дозвілля курсантів ДДУВС

Новини університету

У позанавчальний час курсанти Дніпровського державного університету внутрішніх справ активно долучаються до мистецького життя міста.

Вихідними здобувачі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування НПУ ознайомилися з експозицією музею, присвяченого сучасній російсько-українській війні. Курсанти оглянули зразки зброї та військової техніки, фотографії, документи та особисті речі загиблих захисників. На думку відвідувачів, такі музеї нагадують про високу ціну свободи та незалежності, яку Україна виборює на полі бою.

Майбутні правоохоронці здійснили візит до Меморіального будинку-музею ім. Дмитра Яворницького – однієї з найвизначніших культурних пам’яток сучасного Дніпра. Курсанти оглянули виставкову кімнату, наукові праці, документи та особисті речі колишнього господаря. Інтер’єр відновлено таким, яким він був за життя історика: це дає вичерпне уявлення про його побут та особисті захоплення.

Завітали курсанти і до Дніпропетровської організації Національної спілки художників України. Тут переглянули виставку сучасного мистецтва, занурилися в історію, техніки створення представлених робіт. За словами здобувачів, окремі картини вразили красою, інші – складністю, а деякі – просто змусили замислитися.

Курсанти відвідали художню виставку «Земля під нігтями нагадує мені запечену кров». Кожна робота вражає емоційною глибиною та відвертістю, відтворюючи досвід жінок, які пережили трагічні події війни в Україні.

«Роботи художниць є живими свідченнями історій, що досі залишаються невідомими для багатьох. Загалом, виставка передає важливість збереження жіночих голосів у мистецтві в умовах війни й окупації», – поділилися враженнями майбутні правоохоронці.

 

 


13