Відкриття Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання

Ліцей МВС, Новини університету

2 вересня 2024 року урочисто відкрився Дніпровський ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання. Відкриття ліцею відбулося в День знань за участі Міністра внутрішніх справ України Ігоря КЛИМЕНКА.

У ліцеї на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ відсьогодні розпочинають навчання 150 учнів, які гідно пройшли вступні випробування та тепер з гордістю нестимуть звання Ліцеїста.

У своєму вітальному слові Міністр внутрішніх справ України наголосив: «Наша мета – щоб кожен ліцеїст отримав максимально якісні та повні знання. Для кожного, хто вступив до наших ліцеїв, це перший серйозний та самостійний крок у доросле життя. Я хотів би побажати, щоб ви знайшли тут справжніх друзів. Аби з вами так працювали викладачі, щоб ви стали справжньою елітою не лише нашого відомства, але й усієї країни».

На церемонії посвяти та вручення погонів також були присутні представники місцевої та обласної влади, викладацький склад ліцею, керівництво Дніпровського державного університету внутрішніх справ, ліцеїсти та їх батьки.

Окрім Міністра Ігоря КЛИМЕНКА погони ліцеїстам вручили також директор Департаменту освіти, науки і спорту МВС Олександр ТАРАСЕНКО, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Сергій ЛИСАК, начальник ГУНП в Дніпропетровській області Олександр ГАНЖА, начальник Центрального територіального управління Національної гвардії України Денис ШЛЕГА, начальник Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Юрій КОРЕЦЬКИЙ та ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ.

Звертаючись до присутніх, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Сергій ЛИСАК зазначив, що відсьогодні 150 ліцеїстів, вмотивованих, сповнених натхнення, впевненості та цікавості до життя, розпочали навчання: в майбутньому вони зможуть стати або правоохоронцями, або рятувальниками чи військовими, але у будь-якому разі – патріотами своєї країни.

Після урочистої частини відбулося ознайомлення з навчальною базою ліцею: ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ та директор Дніпровського ліцею Олександр ТВЕРДОХЛІБ продемонстрували гостям сучасні аудиторії, спеціалізовані навчальні кабінети, житловий комплекс, рекреаційні зони та спортивні майданчики.

У Дніпровському ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України навчатимуться діти військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії України та інших працівників органів сектору безпеки і оборони.

 

 


88