Табірний збір: двотижневі заняття від психологів ДДУВС

Новини університету

Психологи Дніпровського державного університету внутрішніх справ протягом двох тижнів супроводжували курсантів першого року навчання на всіх етапах табірного збору.

Табірний збір був спрямований на організацію ефективної взаємодії між курсантами та вивчення рівня їх мотивації. Одним з головних завдань табірного збору є також формування у здобувачів початкових професійних компетенцій та морально-етичних цінностей, необхідних для подальшого успішного навчання та служби в Національній поліції України.

Адаптаційно-тренінгове заняття «Тімбілдінг-командоутворення» проводилось у два етапи. Під час його проходження курсанти навчалися працювати спільно для згуртування колективу та досягнення цілей.

Використано різні техніки, у тому числі – арт-терапію й тематичні завдання.

Перша вправа – «Коло знайомства», під час якої кожен має змогу представити себе, що створює атмосферу відкритості й довіри у колективі.

Друга вправа тімбілдінгу – «Сітка» – дозволяє проявити згуртованість, здатність працювати командою та брати відповідальність на себе. Учасники мають через сітку передати одне одного, не торкнувшись мотузок, правильно вивіривши рухи та орієнтуючись у просторі.

Виконуючи вправу «Довіра», падаючи спиною на руки товаришів, учасники розвивають відповідальне ставлення до ролі кожного члена колективу.

Психологи університету провели інформаційно-мотивуючі заняття з курсантами на тему: «Самоорганізація та самодисципліна». Мета таких занять – навчити курсантів ефективно керувати своїм часом та розвивати навички, необхідні для успішної навчально-службової діяльності.

Також було здійснено психодіагностичне тестування курсантів, що дозволяє оцінити їх психологічні якості та вчасно виявити можливі проблеми.

Крім того, психологи супроводжували курсантів під час виїзду на полігон, де проводили практичне відпрацювання вправ стабілізації психоемоційного стану та вивчали зі здобувачами алгоритм надання першої психологічної допомоги.

 

 


78