Тренінг для керівників кафедр ДДУВС із застосування інноваційних методів і симуляційних технологій дистанційного навчання

Новини університету

Захід проведено викладачами кафедри тактико-спеціальної підготовки Дніпровського державного університету внутрішніх справ Оксаною МИСЛИВОЮ та Станіславою МИРОНЮК. Участь у тренінгу взяв ректор Олександр МОРГУНОВ.

Очільник закладу освіти зазначив, що тактичні елементи службової діяльності – особиста безпека, знання з домедичної допомоги – важливий елемент підготовки поліцейського, тому всі керівники кафедр мають пропрацювати необхідні алгоритми для викладання своїх дисциплін.

Під час заходу на підтримку проєкту SimS проведено спеціальний тренінг для керівників кафедр університету з питань широкого впровадження та застосування інноваційних методів і симуляційних технологій дистанційного навчання в освітній процес ДДУВС на платформі OpenLabyrinth на основі сценаріїв надання невідкладної допомоги віртуальним постраждалим поліцейськими в ситуації «Перший на місці події».

Учасники навчалися правильності виконання алгоритмів надання домедичної допомоги, що було відпрацьовано в умовах симуляції під час виконання різних сценаріїв.

Оксана МИСЛИВА та Станіслава МИРОНЮК презентували учасникам власний досвід реалізації проєкту симуляційної медицини та сценарно-орієнтованого навчання для надання екстреної допомоги (SimS) й обговорили доцільність і можливість використання віртуальних сценаріїв, створених на платформі OpenLabyrinth, в рамках навчальних дисциплін, які викладаються в університеті, у вигляді візуальних алгоритмів, що стосуються найбільш типових ситуацій оперативно-службової діяльності працівників Національної поліції та правоохоронної діяльності в цілому.

Ця форма навчання є корисною також для практичних працівників поліції, які підвищують кваліфікацію в університеті, особливо в умовах обмеженої можливості професійної освіти в режимі «офлайн» внаслідок війни.

Використання платформи OpenLabyrinth дозволяє підвищити ефективність освітнього процесу та дає можливість зробити навчання безперервним та збільшити обсяги практичного відпрацювання алгоритмів професійної діяльності поліцейських.

Дніпровський державний університет внутрішніх справ є учасником міжнародного консорціуму проєкту Erasmus+ SimS «Симуляційна медицина та сценарно-орієнтоване навчання з надання невідкладної медичної допомоги» (Simulation medicine and Scenario-based learning for emergency care), який співфінансується Європейською Комісією за Програмою розвитку потенціалу у сфері вищої освіти.

 

 


82