Мистецький уікенд: курсанти ДДУВС відвідали культурні осередки

Новини університету

Мета культурного дозвілля – всебічне формування особистості здобувачів, набуття навичок аналітичного мислення, знайомство з культурними контекстами та історією різних епох.

Курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України завітали до Дніпровського художнього музею. Здобувачі оглянули виставку сучасного мистецтва, де експонуються твори відомих живописців, графіків та скульпторів. Серед них – Олександр Янович, Владислав Шерешевський, Олексій Малих, Матвій Вайсберг та інші.

Здобувачі дослідили трансформацію світогляду українських митців, зокрема – за 33 роки незалежності. За словами курсантів, окремі полотна захопили красою кольорів та гармонією форм, інші – здивували нестандартними техніками та концептуальністю.

Курсанти відвідали галерею «АртСвіт», де ознайомилися з проєктом «Земля під нігтями нагадує мені запечену кров». Він концентрується навколо спогадів війни, тем окупації, розрухи та особистих історій мисткинь-українок.

Здобувачі стали гостями Меморіального будинку-музею ім. Д. Яворницького – видатного українського археолога та дослідника історії козацтва. Курсанти побачили оригінальне планування кімнат, ознайомилися з особистими речами вченого, його бібліотекою, а також археологічними знахідками, які він зібрав під час своїх розкопок.

Курсанти переконані, що мистецтво – не лише естетична насолода, але й потужний інструмент пізнання світу, розвитку емоційного інтелекту та формування світогляду майбутніх правоохоронців.

 

 


44