Лекція для курсантів ДДУВС до Міжнародного дня демократії

Новини університету

Щороку 15 вересня світ відзначає Міжнародний день демократії. З цієї нагоди кафедрою теорії та історії держави та права, конституційного права та прав людини організовано тематичну лекцію.

Лекцію на тему «Історичні витоки і ґенеза демократії як соціального феномену» відвідали курсанти Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Національної поліції України. Заняття провела професор кафедри теорії та історії держави та права, конституційного права та прав людини Олена МАРЧЕНКО.

Під час лекції було розглянуто еволюцію концепції демократії від епохи Античності і до сучасності. Було розкрито суть, принципи, умови та ознаки демократії.

Увагу акцентовано на обговоренні проблем розвитку демократії в умовах воєнного стану, що є особливо актуальним для України на сучасному етапі розвитку суспільства.

Довідково: Міжнародний день демократії за рішенням Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 2007 року відзначається 15 вересня. Він був встановлений з метою пропагування та дотримання принципів демократії.

 

 


39