«Рівний – рівному»: зустріч із психологами ДДУВС

Новини університету

Захід майбутніх консультантів в рамках програми «Рівний – рівному» організовано відділенням психологічного забезпечення Дніпровського державного університету внутрішніх справ для здобувачів 2 та 3 курсів.

Під час заняття здобувачі розглядали тему «Кордони лідера: піклування та турбота про себе», яка є важливою для майбутніх правоохоронців. Фахівці стверджують: поліцейські часто працюють в стресових умовах, тому вони мають розуміти важливість встановлення здорових особистих та професійних меж, уміти дбати про своє фізичне і психічне здоров’я, особливо, якщо здійснюють підтримку інших.

Розглянуто поняття кордонів консультанта програми «Рівний – рівному», ролі та межі відповідальності, формування власної емоційної стійкості. З метою розуміння персональних зон зростання, підтримки психологічного стану, збалансованості підходу до роботи та особистого життя учасники пропрацювали піраміду потреб Маслоу.

Також проведено практичні вправи щодо пошуку спільних рис із колегами, застосовано прийоми арт-терапії, проведено пошук внутрішніх ресурсів для опрацювання отриманого раніше стресу. Додатково використано вправу «Мапа соціальної підтримки», що допомогла усвідомити своє оточення та зрозуміти, які відносини є надійною опорою у складних чи стресових ситуаціях.

Фахівці наголошують, розглянута тема допоможе краще надавати підтримку рівним собі та зберігати здоров’я й емоційну стійкість, що є основою ефективного лідерства.

 

 


29