У ДДУВС відзначили День фізичної культури та спорту

Ліцей МВС, Новини університету

Участь у заходах взяли здобувачі Дніпровського державного університету внутрішніх справ та учні Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС. Присутніх привітали проректор Ігор КОВАЛЬОВ та почесні гості.

Захід проведено з метою патріотичного виховання та популяризації спортивної складової серед здобувачів вищої освіти. Після виконання Державного Гімну України і вшанування пам’яті полеглих хвилиною мовчання до всіх присутніх з промовою звернувся проректор ДДУВС Ігор КОВАЛЬОВ.

Ігор КОВАЛЬОВ зауважив, що в ДДУВС працює понад 10 спортивних секцій, а спортсмени закладу освіти виступають на європейських та світових чемпіонатах. Проректор зазначив, що саме фізична підготовка дозволяє виконувати всі завдання, які стоять перед поліцейськими.

Заступник начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської ОВА Андрій ПАНЧЕНКО привітав присутніх та зазначив, що спорт гартує волю, характер і допомагає долати труднощі.

Заступник директора департаменту – начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр ОСІПОВ подякував ДДУВС за розвиток спорту: в стінах закладу вищої освіти виховуються титуловані спортсмени, які представляють Україну на світових п’єдесталах.

Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, паралімпійська чемпіонка 2008 року, чотириразова срібна та бронзова призерка Літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012, 2016, 2020 та 2024 років Оксана БОТУРЧУК порадила здобувачам зробити фізичні вправи частиною життя, адже спорт дарує здоров’я, красу та впевненість.

Здобувачі та працівники університету були відзначені грамотами Дніпропетровської обласної державної адміністрації, подяками Дніпровського міського голови, університетськими грамотами. Цінними подарунками були нагороджені також збірні команди закладу освіти.

Також під час заходу пройшла демонстрація показових виступів здобувачів вищої освіти.

Після завершення заходу учні Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС зустрілися з паралімпійською чемпіонкою Оксаною БОТУРЧУК, змогли з нею поспілкуватися, взяти автографи та отримати відповіді на всі запитання.

 

 


156