Будинок Яворницького та нові виставки Дніпра: культурне дозвілля курсантів ДДУВС

Новини університету

Курсанти Дніпровського державного університету внутрішніх справ побували на тематичних заходах та культурно-просвітницьких подіях, присвячених 248-й річниці з дня заснування Дніпра.

Здобувачі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України відвідали Меморіальний будинок-музей ім. Д. Яворницького. Курсанти ознайомилися з науковими працями історика, елементами побуту, декору та навіть особистими речами та захопленнями вченого. Побачили кабінет, де працював Яворницький, вітальню, де він приймав гостей, а також їдальню, де щодня збиралася його родина.

У Дніпропетровському історичному музеї ім. Д. Яворницького курсанти переглянули виставку «Степ. Зустріч цивілізацій». Експозицію присвячено взаємодії народів кочового та осілого типу, які залишили вагомий слід у культурному та історичному житті регіону. Здобувачі ознайомилися з археологічними артефактами, реконструкціями половецьких святилищ та слов’янських землянок.

Майбутні правоохоронці завітали до зали Дніпропетровської філії Національної спілки художників України. Курсанти стали гостями виставки «Чарівні барви Дніпра», присвяченій Дню міста. Вона демонструє сучасний стан образотворчого мистецтва України, багатство та різноманітність творчих пошуків та особистостей митців – від класичної школи реалізму до безпредметного мистецтва.

Понад 370 експонатів із колекції українського дослідника, історика, етнографа і ставрографа Віктора Векленка побачили курсанти у рамках виставки «Дукачі та прикраси: Лівобережжя». Тут представлено розмаїття виробів декоративно-ужиткового мистецтва: дукачі, підвіски, хрести, намиста, медальйони та старовинні світлини з Чернігівської, Полтавської, а також лівобережних частин Київської і Черкаської областей.

За словами курсантів, занурення у культурне життя Дніпра дозволило краще зрозуміти його історію, традиції та сучасність.

 

 


32