Курсанти ДДУВС пройшли навчання у Осінній школі з розслідування злочинів, повʼязаних із торгівлею людьми

Новини університету

Захід проведено у рамках спільного проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України.

До навчання приєдналися курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування НПУ Вадим Болгаренко, Влада Смоляр, Роман Векленко та Вікторія Кириченко. Здобувачі ознайомилися з основними тенденціями та викликами у сфері протидії торгівлі людьми, а також удосконалили навички для розгляду кримінальних проваджень у контексті заходу, орієнтованого на потерпілу особу.

Під час занять курсанти практикувалися у проведенні допиту та інтервʼюванні потерпілих від насильства, вчилися документувати відповідні злочини, зокрема з використанням ІТ-технологій.
Здобувачі стали учасниками інтерактивного квесту, де удосконалили навички розслідування злочинів у ролі слідчо-оперативної групи.

«Особливо цінним був досвід проведення обшуку, огляду місця події та допиту потерпілого. Ці завдання ми виконували в умовах, максимально наближених до реальних, що вимагало швидкої реакції та аналітичного мислення. Це був чудовий спосіб не тільки закріпити теоретичні знання, а й навчитися діяти у критичних ситуаціях. Такі заняття роблять навчання живим, цікавим і надзвичайно ефективним», – коментують майбутні правоохоронці.

Після завершення навчання курсанти отримали сертифікати підвищення кваліфікації з розслідування злочинів, повʼязаних із торгівлею людьми, а також памʼятні подарунки.

 

 


55