Корупційні ризики наукової діяльності у закладах освіти зі специфічними умовами навчання: зустріч у ДДУВС

Інформаційно-комунікаційні заходи з питань запобігання корупції, Новини університету

Захід організовано та проведено уповноваженим з антикорупційної діяльності Дніпровського державного університету внутрішніх справ Русланом ЛУПИРЕМ.

Під час зустрічі з ад’юнктами та аспірантами було визначено корупційні ризики наукової діяльності у закладах освіти зі специфічними умовами навчання. Серед них – надання неправомірної вигоди в ході захисту дисертаційних досліджень, можливі прояви недоброчесності та зловживань з боку аспірантів та науковців під час освітнього процесу тощо.

Окремо Руслан ЛУПИР акцентував увагу на корупційних наслідках, які підпадають під дію Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших документів.

Розглядаючи шляхи мінімізації корупційних ризиків наукової діяльності у закладах освіти зі специфічними умовами навчання, уповноважений зазначив про зміни в Порядку присудження ступеня доктора філософії, які були прийняті у січні 2022 року Кабінетом Міністрів України.

Також у розрізі можливих проявів недоброчесності й зловживань з боку аспірантів та ад’юнктів учасникам було роздано примірники Правил етичної та доброчесної поведінки працівників МВС України.

 

 


36