Адаптація, впевненість, продуктивне навчання: мотиваційні зустрічі для курсантів ДДУВС

Новини університету

Заходи для першокурсників факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України проведено фахівцями відділення психологічного забезпечення Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Для деяких здобувачів процес адаптації до умов навчання у закладі вищої освіти зі специфічними умовами навчання є непростим періодом життя. Молодь знаходиться в динамічному середовищі, де змінюються набуті навички і звички, формується усвідомлення майбутньої професійної діяльності. Адаптуватися до нових умов курсантам допомагають психологи.

Для поліпшення входження курсантів до освітнього процесу, психологами університету систематично проводяться мотиваційні зустрічі зі здобувачами. Під час таких заходів курсанти вчаться психологічній само- та взаємодопомозі, отримують первинні знання із контролю стресу тощо.

Не останню роль в адаптації відіграє згуртованість колективу, оскільки взаємодопомога, підтримка, вміння висловлювати повагу і симпатію сприяє спільному вирішенню поставлених завдань.

Такі заходи для першокурсників психологи проходитимуть впродовж наступних двох тижнів.

 

 


35