Учні Дніпровського ліцею МВС відвідали водні бази ДСНС та поліції

Ліцей МВС

Захід організовано керівництвом Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання спільно з представниками ГУ ДСНС України та ГУНП в Дніпропетровській області.

Вихованці Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС познайомились із роботою рятівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських, які несуть службу на воді.

Увагу акцентовано на організації водолазної служби та взаємодії поліцейських і рятівників. Дітям розповіли про умови роботи обох відомств під час порятунку постраждалих в акваторії річки Дніпро та інших артерій і водойм.

Ліцеїсти побачили техніку, яка використовується для патрулювання, познайомились із алгоритмом реагування на повідомлення про постраждалих, дізнались про роботу спеціального дрону, який рятівники застосовують для дослідження підводного простору, побачили знаки й жести, за допомогою яких водолази спілкуються під час занурення тощо.

Вихователі ліцею кажуть: ознайомча екскурсія є корисною для подальшої профорієнтації учнів, оскільки за допомогою таких заходів ліцеїсти відкривають для себе всі сторони майбутніх професій і зможуть обирати те, що більше до вподоби.

 

 


66