Короткострокове навчання з основних положень антикорупційного законодавства, питань професійної етики та доброчесності

Інформаційно-комунікаційні заходи з питань запобігання корупції, Новини університету

Участь у навчанні взяв уповноважений з антикорупційної діяльності Дніпровського державного університету внутрішніх справ Руслан ЛУПИР.

Управлінням запобігання корупції МВС України за сприяння Програми НАТО з виховання доброчесності на базі Одеського державного університету внутрішніх справ проведено короткострокові навчання з основних положень антикорупційного законодавства, питань професійної етики та доброчесності для уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції підвідомчих установ МВС.

Захід відкрив ректор ОДУВС, доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України полковник поліції Дмитро ШВЕЦЬ, учасників привітала Державний секретар МВС України Інна ЯЩУК.

Виконуюча обов’язки керівника команди НАТО з виховання доброчесності (Штаб-квартира НАТО, Брюссель) Надя МІЛАНОВА та старший Офіцер з виховання доброчесності Міністерства оборони Норвегії Кюре КНУТСЕН розглянули міжнародні підходи до виховання доброчесності у секторі безпеки і оборони.

Також керівник відділу розбудови спроможності і доброчесності публічного сектору Управління просвітницької роботи та навчальних програм НАЗК Ірина ТИМЧЕНКО порушила питання організації роботи антикорупційного уповноваженого, його правового статусу, основних завдань та гарантій незалежності тощо.

Заступник начальника Управління запобігання корупції – начальник відділу управління корупційними ризиками та методичного забезпечення МВС України Сергій ЯРЕМЕНКО акцентував увагу на практичних аспектах організації роботи антикорупційних уповноважених підвідомчих установ МВС.

За результатами навчань Державний секретар МВС України Інна ЯЩУК вручила учасникам сертифікати та подякувала партнерам за активну участь у запобіганні та протидії корупції в системі МВС.

 

 


63