Захід відбувся у рамках тематичного тижня «Осінній MOOD-WEEK» з метою популяризації традицій української кухні.

У рамках конкурсу кожен взвод представив по два власноруч створені буклети, у яких ліцеїсти ділилися сімейними рецептами гарбузових страв. Після презентацій учні позмагалися у кмітливості, долучившись до вікторин «Гарбузові цікавинки» та «Вгадай назву страви за рецептом».
Переможців конкурсу обрали у трьох номінаціях: «Найкреативніше оформлення буклету», «Найсмачніший рецепт з гарбуза» та «Бабусина родзинка». В останній відзначили саме рецепти випічки – запашних пиріжків та солодкого печива.


За словами організаторки заходу, соціального педагога групи виховної роботи та соціально-психологічного забезпечення ліцею Світлани Кушнікової, такі заходи сприяють не лише збереженню кулінарної спадщини українських родин, а й розвитку творчих здібностей ліцеїстів і примноженню сімейних цінностей, зокрема поваги до праці й мудрості старших поколінь.
Осінній тиждень у ліцеї відбувся завдяки спільним зусиллям дитячого творчого об’єднання «Вишневий сад», представників ліцейського самоврядування та педагогічного колективу ліцею.

— 18
