Феномен Українських Січових Стрільців у фокусі історико-правової науки

Новини університету
На виконання Указу Президента України від 21 квітня 2015 року № 228 «Про заходи з відзначення діяльності Українських Січових Стрільців та 100-річчя їх перемоги на горі Маківка», кафедрою теорії та історії держави і права факультету №2 ДДУВС проведено круглий стіл «Феномен Українських Січових Стрільців у фокусі історико-правової науки».

З вітальним словом до учасників наукового заходу звернувся завідувач кафедри теорії та історії держави і права Андрій Кучук, який наголосив на необхідності відновлення історичної правди про становлення незалежної України та одвічне прагнення українців до створення міцної самостійної держави.

Круглий стіл в університеті
Кафедрою теорії та історії держави і права факультету №2 ДДУВС проведено круглий стіл «Феномен Українських Січових Стрільців у фокусі історико-правової науки».

Учасникам наукового заходу було продемонстровано окремі відео-фрагменти з фільму «Бої за гору Маківка», створеного кіностудією товариства «Пам’ять» до 95-ї річниці переможного бою Легіону Українських Січових Стрільців над російськими окупантами. Після цього відбулося обговорення історичних аспектів діяльності Українських Січових Стрільців, їх роль в українському державотворенні. Також науковці провели паралелі між минулим і сучасним та зробили відповідні висновки.

 

Відділення зв’язків з громадськістю


948