«Моя кров рятує життя» – курсанти ДДУВС взяли участь у благодійній акції

Новини університету
На запрошення адміністрації Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І Мечникова взяти участь в акції «Моя кров рятує життя» керівництво, викладачі та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ погодилися не роздумуючи. Участь у подібних благодійних заходах, спрямованих на розвинення донорського руху серед молоді та студентства, а також задля підтримки бійців, які захищають цілісність нашої країни на Сході в зоні проведення АТО, вже стала традиційною для навчального закладу.

 


 

Долучилися до акції 60 курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Кожен із них здав по 450 мл крові. Підготовка до процедури забору проходила в декілька етапів. Так, перш за все, донор повинен напередодні добре відпочити, виспатися, не вживати ніяких ліків, відмовитися від жирних та молочних продуктів. У день забору претенденту перевіряють групу крові та резус фактор, проводять ретельне загальне медичне обстеження. І тільки після цього у донора беруть кров. Під час процедури за самопочуттям добровольця спостерігає медичний персонал.

 


 

Варто зазначити, що раніше всі сили небайдужих були направлені на спасіння важкохворих дітей та дорослих, сьогодні ж допомога вкрай необхідна бійцям, постраждалим в антитерористичній операції. «За період проведення АТО лікарнею надана допомога понад 1800 тяжко пораненим бійцям, більшість з яких потребують переливання компонентів та препаратів крові. Зараз кожна краплина крові – на вагу золота. Щомиті в Україні виникає потреба в переливанні крові», – зазначив головний лікар КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова» Сергій Риженко під час відкриття заходу.

 


 

 

Зважаючи на події, що відбуваються на Сході України, курсанти розуміють – їхня допомога є вкрай необхідною, тому охоче беруть участь у подібних благодійних акціях.

«Кожен донор, який здає кров добровільно, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів», – зазначив курсант 3 курсу Микола Герасименко.

«Допомогти бійцям, які нас захищають – це обов’язок кожної людини» – вважає курсантка 2 курсу Юлія Рехова.

 


 

Відділення зв’язків з громадськістю


1 098