Дискутували, визначали правові перспективи та професійно захищали проекти: яким був міжнародний саміт у ДДУВС

Новини університету

П’ятий міжнародний студентський саміт на тему: «Права людини в умовах сучасних глобалізаційних викликів» завершився у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Як проходив науковий захід, чим саме він визначний, та хто ж цього року здобув бажану перемогу, – далі докладніше.

яким був міжнародний саміт у ДДУВС 

Перш за все, у рамках студентського саміту були підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу на краще правниче видання. За правилами конкурсу на розгляд журі представлено близько 120 видань з 50 закладів вищої освіти. Найкращих безпосередньо в ході урочистої частини нагородили дипломами.

Упродовж двох днів саміту представники 18 команд із закладів вищої освіти України, Польщі та Казахстану презентували авторські проекти. Кожна команда отримувала у своє розпорядження 15 хвилин, за які потрібно було захистити результати наукових досліджень та визначити, який практичний внесок у правову сферу з їх допомогою можна здійснити.

Серед тем, яким присвятили свою увагу талановиті студенти-правники – кібербулінг та вплив цькування в інтернеті безпосередньо на дітей. Розглянули і проблеми та перспективи розвитку екологічного права в Україні, а також питання гендерної рівності та домашнього насильства. Приміром, щодо екологічного права молодь зазначила, що українське суспільство потребує формування правових засад, які допоможуть урегулювати сферу та визначити подальший порядок дій.

Традиційно для студентів були проведені майстер-класи відомих вчених та політиків, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань, здобувачів вищої освіти. Зокрема перед майбутніми правниками виступили Голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Мортен Енберг та президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» Василь Костицький.

Як зазначають представники ДДУВС, метою проведення П’ятого Міжнародного студентського саміту стало підвищення рівня обізнаності студентів із актуальних правових питань, підвищення іміджу правничої професії, набуття молоддю практичного досвіду завдяки спілкуванню з науковцями, політиками та юристами-практиками.

За результатами V Міжнародного студентського саміту були визначені найталановитіші. Оцінки членів журі розподілилися наступним чином:

1 місце – Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Національна академія внутрішніх справ;

2 місце – Педагогічний університет імені Комісії національної освіти у Кракові, Харківський національний університет внутрішніх справ, Львівський державний університет внутрішніх справ;

3 місце – КАЗГЮУ імені М.С. Нарікбаєва, Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

Окрім цього, було нагороджено й інших учасників саміту. Зокрема у номінації «Ораторське мистецтво» відзначені представники Академії державної пенітенціарної служби, а в категорії «Креативність» – студенти з Київського національного лінгвістичного університету.

 

 


1 108