Кращі мовники країни обговорили актуальні лінгвістичні питання сьогодення

Новини університету

Всеукраїнський науково-практичний семінар «Мова і право» сьогодні відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід проходив дистанційно, у форматі ZOOM-конференції.

Кращі

Урочистий захід розпочався із привітань з нагоди Дня народження професора кафедри українознавства та іноземних мов Анатолія Поповського. Із 85-річчям професора вітали ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко та проректорка Лариса Наливайко.

Кращі

Кращі

Кращі

Зазначимо, що Анатолій Михайлович – визнаний в Україні та світі науковець. Удостоєний визнання Міжнародного біографічного центру (Кембридж, Великобританія, 1995) за наукові праці з україністики та почесного звання Американського біографічного інституту – «Людина року» (1997). Нагороджений знаками «Відмінник освіти України», «Петро Могила», почесним званням «Заслужений працівник освіти України». Є автором понад 900 публікацій.

Традиційний семінар відкрила проректорка Лариса Наливайко.

«Актуальність семінару не викликає сумнівів, адже мова і право щільно пов’язані в багатьох аспектах і перш за все у функціонуванні термінології», – підкреслила Лариса Романівна.

Кращі

Участь у науковому заході взяли науковці-лінгвісти, юристи, історики, соціологи, психологи, а також здобувачі вищої освіти з провідних вищих навчальних закладів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, Харківської державної академії фізичної культури, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Львівського державного університету внутрішніх справ, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

У рамках семінару були обговорені найактуальніші сьогодні питання лінгвістики, серед яких – проблеми юридичної термінології, юридична лінгвістика в Україні та світі, актуальні проблеми психолінгвістики, медіаосвіта та медіавпливи на аудиторію.

Кращі

Кращі

Окрему уваги приділили питанням вивчення мов у контексті міжкультурної комунікації та професійної (юридичної) спрямованості іноземної мови.

Загалом семінар охопив велике коло актуальних питань розвитку мови як об’єкта філологічних досліджень та права в контексті вивчення мовного компонента.

За матеріалами семінару (40 тез науковців, 50 тез здобувачів вищої освіти) буде укладено збірник тез семінару «Мова і право».

Усі учасники отримають сертифікати про участь.

 

 


1 870