Неможливо не посміхатись, коли бачиш вдячні очі!

Новини університету

Без перебільшень волонтерство робить їх щасливими. Напередодні Дня волонтера, який у всьому світі відзначають 5 грудня, ми вирішили нагадати про благочинні ініціативи, започатковані працівниками та здобувачами вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. А також розповісти про добрі справи, до яких вони охоче долучаються.

Давайте пригадаємо, з чого все почалося. Координаційний центр «Я – волонтер» розпочав свою роботу 2 квітня 2020 року. Необхідність його створення була зумовлена стрімким поширенням коронавірусної інфекції та введенням жорстких карантинних обмежень. З перших днів курсанти та студенти почали допомагати маломобільним групам населення. У ДДУВС розгорнувся потужний волонтерський рух.

За час існування координаційного центру на «гарячу лінію» університету надійшло 617 дзвінків, курсанти-волонтери надали соціальну допомогу 7089 особам.

Історіями наших завзятих волонтерів ми неодноразово ділилися на офіційному сайті та у соціальних мережах.

Наразі здобувачі вищої освіти за підтримки керівництва навчального закладу продовжують робити добрі справи: доставляють продукти харчування та побутові речі, ліки, надають юридичну та психологічну консультації, здійснюють інформаційну підтримку. Допомога здійснюється безкоштовно.

Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей з усієї України отримують необхідну допомогу.

Начальниця відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення ДДУВС Наталія Карнаух переконана, що волонтерський рух в університеті – це відображення реакції добра на тяжку епідеміологічну ситуацію в державі.

«Майбутній правоохоронець має усвідомлювати, що у взаємовідносинах із суспільством він повинен підтримувати та допомагати у складний час. Це обов’язок кожного з нас!», – переконана координатора волонтерського руху у ДДУВС.

Напередодні Дня волонтера, ми поспілкувалися з винуватцями свята – активними та ініціативними курсантами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які своїми вчинками прагнуть зробити сучасне життя світлішим та милосерднішим.

Антоніна Янкова навчається на 2 курсі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування. Дівчина вступила до координаційного центру «Я – волонтер» 16 квітня 2020 року. За цей час допомогла 20 особам. Дівчина говорить, що робити добрі вчинки простіше простого. Також переконана, що це – істинне призначення людини!

«Коли я допомагаю іншим, я відчуваю, як я змінююсь сама. Мені стає спокійніше за тих самотніх людей, яким немає кому допомогти у житті, які залишилися наодинці зі своєю старістю та хворобами. Якщо є можливість та час, то чому б і ні? Мені не треба нічого натомість. Подяка людей додає натхнення, дарує гарні емоції, бажання творити благочинні справи і надалі», – ділиться враженнями Антоніна.

Другокурсниця Ілона Качан з першого дня долучилася до волонтерського руху. Говорить, що раніше навіть не здогадувалася, що стільки добрих і щирих людей у світі залишаються наодинці зі своїми проблемами в такий складний і небезпечний період.

«Залюбки допомагала по господарству, купувала продукти та ліки всім, хто потребував допомоги. Дарувала маски стареньким сусідам, розуміючи, що їхньої маленької пенсії не вистачає на харчі та медикаменти. Хочу, щоб всі люди планети були здоровими, щоби ми нарешті зупинили Covid і вийшли на вулиці без масок, побачили усмішки один одного та очі, сповнені віри у безпечне майбуття», – говорить юна волонтерка.

Нагадаємо, кожен із вас може долучитися до справи доброти та милосердя, вступивши до координаційного центру «Я-волонтер». Тож якщо ви ще не волонтерите, просто спробуйте хоча б один раз. Почніть із маленьких кроків. Волонтерство затягує і робить життя щасливішим!

 

 


641