Активовано новий напрям співпраці у ДДУВС!

Без рубрики, Новини університету

Меморандум про співробітництво було сьогодні укладено між територіальним управлінням Служби судової охорони у Дніпропетровській області та Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

Підписантами з обох сторін виступили ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко, а також начальник територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області Сергій Швачка.

Метою укладення меморандуму стала співпраця та обмін інформацією і досвідом, а також здійснення спільної наукової та практичної діяльності у сфері забезпечення верховенства права, захисту прав і свобод людини і громадянина.

Як зазначив ректор Андрій Фоменко, укладення меморандуму про співробітництво стане початком результативної співпраці двох установ.

«Ви знаєте специфіку нашої роботи, та у яких саме напрямках ми готуємо до практичної діяльності курсантів та студентів. Переконаний, що на нас чекає досить плідна співпраця», – підкреслив Андрій Євгенович.

«Сьогодні ми бачимо перед собою ключові цілі та розуміємо, у яких саме сферах зможемо співпрацювати. Наразі головне завдання – втілювати нові ініціативи», – зауважив Сергій Петрович.

За результатами укладення меморандуму передбачається проведення круглих столів, семінарів, тренінгів, майстер-класів, конференцій за такими темами як забезпечення громадської безпеки в судових установах, удосконалення форм та напрямів взаємодії служби з підрозділами Національної поліції України задля забезпечення громадського порядку в судових установах, а також удосконалення нормативно-правового забезпечення діяльності судових та правоохоронних органів тощо.

Зокрема, у рамках співпраці планується залучати представників служби до участі в заходах із курсантами факультету превентивної діяльності та студентами юридичного факультету. Так, фахівці будуть проводити для здобувачів вищої освіти бінарні заняття, а викладачі ДДУВС влаштують для співробітників служби заняття із актуальних правових тем.

Також на базі ДДУВС передбачається проведення спільних тактико-спеціальних навчань для курсантів, у ході яких відбудеться відпрацювання забезпечення громадського порядку під час розгляду справи у суді, проведення місцевих виборів та виборів до Верховної Ради України.

 

 


628