Майбутні поліцейські здають кров для поранених бійців

Новини університету

Стали донорами крові, аби допомогти захисникам України. Сьогодні курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ знову здають кров. Цього разу для порятунку життів поранених і мирних жителів, яких щодня доставляють до лікарні імені Мечникова.

Восьма ранку. Обласна станція переливання крові вже працює. Наші курсанти перші в черзі на донацію!

Сьогодні всі донори – першопрохідці. Хлопці та дівчата здають кров вперше, серед них і першокурсниця ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Марія Брусенцева.

«Відсьогодні маю новий статус – я стала донором. Маю надію, що моя кров допоможе комусь врятувати життя. Сьогодні тисячі бійців боронять кордони нашої держави. Ми не маємо права залишатись осторонь. Кожен із нас навіть маленькою справою може наблизити Перемогу», – розповідає дівчина.

Працівники університету, студенти та курсанти добре розуміють, що у мирний час переливання донорської крові рятує постраждалих у нещасних випадках та під час складних операцій, а в умовах війни – допомагає реанімувати поранених бійців.

«Українці – це така унікальна нація, ми завжди об’єднуємося, коли є якесь лихо. Сьогодні здали кров 15 курсантів. Завтра донорами крові стануть ще 15 наших хлопців та дівчат», – зазначив куратор акції з кровоздачі провідний фахівець інституту Олександр Солонько.

Інформацію про те, хто може стати донором, як готуватися до донації, коли та де можна здати кров для поранених бійців, можна дізнатися на офіційному сайті Дніпропетровської обласної станції переливання крові: www.donor.ua.

 

 


607