Знайомство з професією: в університеті відбувся інтерактивний Open day

Новини університету

З освітніми можливостями ДДУВС познайомилися абітурієнти, які завітали до закладу освіти на День відкритих дверей. Вперше з початку війни захід проходив в очному форматі. У ході зустрічі акцентовано увагу на перевагах навчання в університеті та особливостях вступу в кардинально нових умовах воєнного часу.

«ONE OPEN DAY IN THE WORLD OF LAW» – саме під таким девізом пройшло знайомство з закладом освіти. Захід зібрав зацікавлених майбутніх вступників та їхніх батьків.

Open day розпочався традиційною презентацією факультетів та показом відеороликів про університет, після чого відбулася загальна зустріч з керівництвом університету та факультетів, а також представниками приймальної комісії.

Під час загальної зустрічі присутні дізналися про особливості навчання у закладі освіти, можливості майбутнього працевлаштування, спектр освітніх програм, за якими здійснюється підготовка фахівців тощо. Детально зупинилися на нововведеннях та особливостях вступної кампанії в умовах війни.

Продовжилося знайомство з університетом екскурсією його територією. Гостям показали навчальні аудиторії, тренінгові центри, їдальню, казарми, гуртожитки тощо.

Відвідування кожної локації супроводжувалося цікавими інтерактивами та корисними майстер-класами.

Ось, наприклад, під час відвідування локації навчального полігону моделювання дорожніх інцидентів юнаки та дівчата познайомилися з процедурою оформлення дорожньо-транспортних пригод. Там дізналися про найпоширеніші порушення правил дорожнього руху пішоходами та водіями. Зокрема охочі змогли пройти шлях з точки А до точки Б в окулярах з ефектом імітації стану алкогольного сп’яніння, тобто такого, який дає відчуття «спотворення» дороги.

Влаштували абітурієнтам і справжнє випробування з фізичної підготовки. Майбутнім вступникам показали, як правильно виконувати комплексну силову вправу. У такий спосіб кожен охочий зміг пройти пробний іспит з фізичного виховання.

На наступній локації вчилися надавати невідкладну домедичну допомогу постраждалому. Сертифіковані інструктори показали юним гостям та їхнім батькам, як діяти, коли людині стало погано – робити штучне дихання, накладати джгути, зупиняти кровотечу тощо.

Відвідали й інші тренінгові центри та полігони. У тирі ознайомилися з навичками володіння вогнепальною зброєю та ведення влучного вогню.

Були цікаві інтерактиви й на локації центру психологічного розвантаження.

А ось у казармі на юнаків та дівчат чекало не менш захопливе випробування. Старшокласники вчилися швидко та якісно заправляти ліжка. У такий спосіб усі охочі опанувати професію поліцейського, змогли відчути на собі особливості курсантського життя.

Майбутнім студентам ДДУВС показали сучасні лекційні зали та тренінгові центри, де вони зможуть відточувати отримані на заняттях практичні навички. Зокрема побули у навчальній залі судових засідань. Там познайомилися з її можливостями та технічним оснащенням, і звісно ж, змогли особисто доторкнутися до галузі судочинства.

Наостанок викладачі університету побажали потенційним абітурієнтам визначитися зі своєю майбутньою професією та невдовзі стати студентами і курсантами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 


671