Все, що треба знати під час війни: представники ДДУВС проводять зустрічі з цивільним населенням

Новини університету

Відповіді на важливі юридичні питання в умовах воєнного стану, базові знання з долікарської та вогневої підготовки отримали освітяни Запоріжжя під час зустрічі з представниками Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Виїзний тренінг, учасниками якого стали більше 20 директорів середніх загальноосвітніх закладів освіти, організували на волонтерських засадах. До заходу у якості експертів долучилися представники Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції».

Спікерами від ДДУВС виступили директор ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко, заступник директора Андрій Андрєєв, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін Володимир Киян та доцент кафедри криміналістики та домедичної підготовки Ганна Бідняк.

Як поводитись при обстрілах, де ховатись, як надати домедичну допомогу потерпілому та що треба мати в аптечці кожному в умовах війни? На ці та інші запитання запорізькі освітяни отримали відповідь під час заняття з невідкладної домедичної допомоги.

Учасники були ознайомлені із діями під час проведення первинного огляду постраждалих та допомогою при різних невідкладних станах. Відпрацювали методику проведення серцево-легеневої реанімації дорослим та дітям на сучасних тренажерах, техніку зупинки критичної кровотечі, накладання тампонади, кровоспинного джгута по типу «турнікет», а також допомогу при обструкції дихальних шляхів.

Базові теоретичні знання з вогневої підготовки педагоги отримали під час спілкування з представниками академії поліції. Зокрема ознайомилися з матеріальною частиною зброї, заходами безпеки при поводженні з нею. Особливу увагу спікери приділили правовим підставам застосування зброї та правилам стрільби.

Тему актуальних юридичних питань в умовах війни продовжила директор ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко. Спікер також поінформувала освітян про можливість отримання безоплатної юридичної консультації на базі університету.

Варто зазначити, що багато запитань стосувалося цьогорічної вступної кампанії, на які пані директор інституту надала вичерпні відповіді. Вона розповіла про основні етапи, нововведення та особливості вступу на ту чи іншу спеціальність.

За словами представників університету, подібні зустрічі вони планують проводити й надалі.

 

 


427