Майбутні слідчі відпрацьовують навички розслідування корупційних злочинів

Новини університету

Курсанти 2-го курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за фахом досудове розслідування в кількості 122 особи в рамках позаочного навчання пройшли онлайн-курс «Слідство веде НАБУ: антикорупційна гра-розслідування» на освітній платформі EdEra.

У процесі проходження інтерактивного курсу всі курсанти мали змогу ознайомитися з поняттям і видами негласних слідчих розшукових дій, а також нормативно-правовими актами, які безпосередньо регулюють діяльність відповідних антикорупційних органів, а саме – Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Слухачі детально проаналізували обставини трьох запропонованих справ, склали витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також набули практичних навичок кваліфікування корупційних злочинів та створення схем.

Онлайн-курс також передбачав перегляд зразків процесуальних документів, відеороз’яснення експертів, інтерактивні тести та відео слідчих дій з помилками й без них.

Результатом проходження курсу курсантами є теоретичне та практичне збагачення професійних знань із кримінального процесу та відпрацювання навичок розслідування злочинів, пов’язаних із корупцією. Після завершення курсу всі 122 курсанти отримали сертифікати.

 

 


414