Курсанти ДДУВС пройшли військовий вишкіл

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося заняття з військової підготовки, у ході якого курсанти ознайомилися зі зразками сучасного озброєння та їхніми характеристиками.

Досвідчені інструктори, представники військової служби правопорядку, розповіли про основні види озброєння, бойової техніки ЗСУ та їх призначення.

До заняття долучилися 50 здобувачів освіти – представники ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності.

Як повідомив начальник кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Кирило Недря, в умовах війни одним із пріоритетних напрямів підготовки курсантів є вдосконалення навичок з тактичної медицини. Серед ключових аспектів також – отримання спеціальних знань про сучасні зразки озброєння, засобів ураження та важкої військової техніки.
«Готовність до виконання будь-яких службових завдань в умовах нових реалій війни визначається у першу чергу здатністю рішуче використовувати отримані знання та навички на практиці, а також вмінням у критичній ситуації не піддаватися паніці та наднормованому страху. Якраз цьому сьогодні вчили наших курсантів інструктори-практики зі спеціальної підготовки», – сказав він.

Багато уваги на занятті приділили тренуванням з тактичної медицини. Інструктори продемонстрували, як рятувати життя за допомогою підручних засобів і з сучасними спеціальними засобами порятунку: джгутами-турнікетами, бандажами, гемостатичними бинтами для опосередкованого тиску на рану тощо.

Заняття тривало понад три години. За цей час здобувачі вищої освіти отримали нові знання та важливі практичні навички, необхідні для ефективного захисту та безпеки громадян нашої країни.

 

 


342