У ДДУВС створили центр із забезпечення прав і свобод захисників України

Новини університету

Відразу дві знакові події відбулися сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ: відповідно до Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо забезпечення прав і свобод захисників України» відбулося відкриття Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України та підписання меморандуму про співпрацю з громадською організацією «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня».

Серед учасників зустрічі – Радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька, Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, начальник відділу репатріаційних заходів Центрального управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України полковник Михайло Котелевський, голова громадської організації «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня» Алла Макух.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко зазначив, що сьогоднішній день є знаковим та важливим для колективу університету, адже у надзвичайно складний для держави час необхідно об’єднати зусилля, аби забезпечити українським захисникам та їхнім родинам належний правовий, психологічний та соціальний захист.

«На базі університету функціонують два центри, у пріоритеті яких – соціальний напрямок роботи з населенням, це центри юридичної та психологічної допомоги. Об’єднавши їх можливості, зусилля їхніх працівників, наші військові та їхні рідні зможуть відчути ще більшу підтримку та захист з боку держави», – підкреслив ректор.

Зі слів Радник-уповноваженої Президента з питань забезпечення прав захисників України Альони Вербицької стало відомо, що такий консультаційний центр вже відкритий в Київській області, на етапі відкриття центри в Миколаївській та Одеській областях.

«Завдяки спільній співпраці і родин, і правозахисників, і керівництва університету ми сьогодні маємо таку хорошу історію – відкриття центру у Дніпрі. Ми об’єднуємо зусилля задля того, щоби робити міцними тили наших захисників, адже для них дуже важливо розуміти, що вони не даремно воюють за країну, за Україну. Що у цій країні вони не залишаться наодинці зі своїми проблемами, вчасно отримають допомогу, консультації, підтримку», – підкреслила керівниця дорадчого органу.

Обмінявшись думками з приводу подальшої організації роботи Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України, ректор ДДУВС Андрій Фоменко та голова ГО «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня» Алла Макух підписали меморандум про співпрацю та взаємодію.

Після підписання меморандуму відбулося урочисте відкриття Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

Освятив приміщення центру та прочитав молитву єпископ Дніпровський та Криворізький УПЦ Семион.

Фахівці центру працюватимуть із різними категоріями громадян. Зокрема, із військовими, полоненими, звільненими з полону або демобілізованими з військової служби захисниками та членами їхніх родин, із сім’ями зниклих безвісти або загиблих захисників. Основне завдання – надавати юридичну, психологічну та інформаційно-консультативну підтримку щодо забезпечення дотримання гарантій захисту прав і основоположних свобод військових та членів їхніх родин.

 

 


888