Олександр Махницький – викладач, тероборонець, волонтер

Новини університету

Продовжуємо розповідати про волонтерів ДДУВС та їхні натхненні історії. Старший викладач кафедри інформаційних технологій ННІ права та інноваційної освіти Олександр Махницький попри викладання в університеті, несення служби в лавах тероборони, знаходить час на волонтерство. Зараз він один з тих, хто допомагає армії в тилу. Детальніше про це – у нашому матеріалі.

З початку повномасштабної війни Олександр вступив до тероборони, тоді ж почав волонтерити, розуміючи настільки важливою є підтримка Збройних сил України з боку кожного українця.

Разом з товаришем Ігорем Благонравовим вони організували волонтерський штаб, де збирають одяг, харчі, предмети особистої гігієни, побутову хімію для Харківського військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

За словами Олександра Махницького, зібрати необхідне для госпіталю допомагають всі небайдужі: хтось приносить одяг, хтось харчі, хтось перераховує кошти. Особливо завдячують волонтери підтримці Асоціації Дніпровських скаутів (СКІФ).

Про останній збір та доставляння вантажу до військового шпиталю Олександр звітував на своїй сторінці у фейсбук 23 серпня.

«Хлопці та лікарі отримали те, що просили. Речі, медикаменти, дезінфекційні засоби та продукти. На жаль, чим далі, тим більше виснажені всі. Раніше я звітував про поїздки раз на тиждень. Потім раз на два тижні. Тепер вже раз на три. Але це не завадить нам, тим хто допомагає, робити те, що ми робимо. Коли наші хлопці отримують допомогу, вони відчувають, що ми про них піклуємося та пишаємося ними. У кожного своя мотивація. Особисто я роблю добрі справи тому, що не можу інакше. Я, як і всі українці, бажаю Україні найскорішої перемоги», – написав він.

Окрім забезпечення поранених бійців у шпиталі, Олександр долучився й до іншої благодійної ініціативи. Він разом з небайдужими дніпрянами опікується забезпеченням питною водою воїнів на передовій та мешканців громад, які постраждали від обстрілів рашистських окупантів.

«Потрібна вода. Де її брати? На території Обухівської громади є православна церква, біля якої є джерело чистої та корисної питної води. А далі все просто: придбаємо пляшки, розливаємо воду, фасуємо у зручні паки. Знаходимо перевізника – і вода вже в окопах захисників Нікополя та у військових шпиталях Харківщини. Наразі хлопці пакують та відвантажують три з половиною тонни води на тиждень», – розповів волонтер на своїй сторінці у фейсбук 19 липня.

Окрім несення служби в лавах тероборони та активної волонтерської діяльності Олександр Махницький не полишає улюблену викладацьку роботу. Наразі працює на півставки. Викладає дисципліну «Органiзація та технiчні засоби захисту об’єктів, iнформації від несанкціонованого доступу» для слухачів магістратури та студентів-заочників.

Наш герой вірить, що перемога вже близько, що лише разом ми зможемо подолати ворога, аби якнайшвидше повернутися до звичного для нас усіх життя, мирного, цікавого, перспективного.



 

 


609