Академічна мобільність у русі. Про навчання студентів ДДУВС у Польщі

Новини університету

Здобувачі вищої освіти та науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продовжують брати участь у програмах міжнародної академічної мобільності, черпати новий досвід та ділитися власним. Наразі студентки 3 курсу ННІ права та інноваційної освіти Катерина Хмеленко та Анастасія Гордієнко перебувають на навчанні у Польщі. Вони пройшли конкурсний відбір та скористалися чудовою нагодою впродовж семестру пройти навчання в Університеті імені Яна Кохановського в м. Кельце.

Так, 1 жовтня студентки розпочали навчання у престижному польському виші на факультеті права та соціальних наук Інституту міжнародних відносин та публічної політики. Здобувачки діляться своїми враженнями щодо перебування у виші та акцентують на тому, що для кожного студента важливо спробувати всі можливості під час навчання в університеті, й одна з них – академічна мобільність.

«Спочатку може виникнути багато питань і ще більше страху, але згодом це все зміниться на нові емоції та враження. Перебуваючи в одній іноземній державі, можна відчути естетику та культуру великої кількості країн. Наприклад, в нашій групі з Еразмуса, яка налічує понад 50 осіб, навчаються представники 7 країн: Італії, Іспанії, Туреччини, Китаю, Північної Македонії, Албанії та Угорщини», – розповідає Анастасія Гордієнко.

Своєю чергою Катерина Хмеленко додає: «Під час спілкування з іноземними студентами ніби потрапляєш у їхнє середовища, чуєш різні акценти англійської мови. Зокрема в університеті Яна Кохановського в Кельце дуже добре налагоджена система взаємодії між студентами під час орієнтаційних днів. Англомовний простір залишає свій результативний відбиток».

Студенток ДДУВС вразила екскурсія університетом, особливо його сучасною бібліотекою, де зберігається колекція книг 15-17 століття, та величезним спортивним комплексом.

Дівчата діляться враженнями: «Нові аудиторії, вільний простір, природа – ми дуже задоволені та вдячні керівництву нашого університету за можливість навчатися тут».


357