У бюджетних питаннях – підковані!

Новини університету

Курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС пройшли курс «Ефективний бюджетний процес в органах місцевого самоврядування» на платформі «PROMETHEUS». Набуті знання допоможуть майбутнім працівникам поліції здійснювати контроль за дотриманням бюджетного законодавства, а також аудит та оцінку ефективності управління бюджетними коштами.

Розпочали курс із засвоєння поняттєво-термінологічного апарату та розбору функціоналу всіх учасників процесу на кожній його стадії. Далі третьокурсники навчилися вираховувати помісячний розпис доходів і видатків бюджетів, а також обчислювати обсяги надходжень та витрат місцевих бюджетів та бюджетних трансфертів. Занурились в особливості формування бюджетів ОТГ та процедури забезпечення залучення громадськості до бюджетного процесу.

Відтепер курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ чітко розуміють структуру місцевого бюджету, джерела надходжень та напрями використання коштів. Це стане у нагоді під час виявлення та запобігання злочинам у бюджетній сфері у діяльності органів місцевого самоврядування.

 

 


343