Мирні методи у вирішенні конфліктів: майбутні поліцейські підвищують професійні компетентності

Новини університету

Цикл інформаційно-просвітницьких тренінгів для здобувачів вищої освіти триває у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Основною метою їх проведення є підвищення у майбутніх поліцейських рівня конфліктологічної компетентності.

Велика увага у ході занять приділяється формуванню здатності до вирішення конфліктів та підтримки миру, розвитку соціальної згуртованості в громаді, участі жінок в процесі прийняття рішень та вирішенні конфліктів мирним шляхом.

Тренінги проводить завідувачка відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення, тренерка-посередниця Національної медіаторської мережі громадської організації «Ла Страда-Україна» Наталія Карнаух.

Вже завершилися заняття з підвищення комунікативних компетенцій для курсантів випускних курсів Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Наразі курсанти факультету кримінальної поліції разом зі спікеркою розглядають тему ефективної комунікації в конфлікті. Зокрема відпрацьовують навички відновлюваної комунікації. Особлива увага приділяється використанню відновлювальних практик в професійній діяльності правоохоронної системи.

За словами Наталії Карнаух, майбутні правоохоронці проявляють інтерес та зацікавленість темою ефективної комунікації в діяльності працівників поліції. Про що свідчить їхня активність під час обговорень та дискусій.

Нагадаємо, заходи здійснюються на виконання положень Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі на період до 2025 року, Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2030 року та Національного плану дій з виконанням резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

 

 


347