ПРОГРАМА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ MSCA4Ukraine ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ НАУКОВЦІВ

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

У рамках відповіді ЄС на вторгнення Російської Федерації в Україну нова спеціальна схема стипендій «MSCA4Ukraine» надаватиме підтримку переміщеним дослідникам з України. Ця підтримка дозволить переміщеним докторантам продовжувати свою роботу в академічних і неакадемічних організаціях у країнах-членах ЄС і асоційованих країнах Horizon Europe, зберігаючи зв’язки з дослідницькими та інноваційними спільнотами в Україні.

Дисципліни: стипендії MSCA4Ukraine відкриті для всіх сфер досліджень та інновацій.

Тривалість стипендій: стипендії призначатимуться мінімум на 6 місяців, максимум – на 24 місяці. Стипендії не можна поновити.

Заявки на стипендії подають потенційні приймаючі організації, засновані в країнах-членах ЄС або асоційованих країнах Horizon Europe через онлайн-портал, який відкриється для подання 24 жовтня. Посилання на портал буде доступне на сайті MSCA4Ukraine: www.sareurope.eu/msca4ukraine. Після відкриття порталу заявки розглядатимуться на постійній основі, доки не будуть використані всі доступні кошти. Бажано подати заявку якнайшвидше після відкриття порталу, оскільки попит, імовірно, буде високим, а фінансування швидко вичерпається.

Вимоги до заявки: Заявка має бути подана потенційною приймаючою організацією («організацією-заявником») від імені дослідника («кандидата») через портал онлайн-заявок MSCA4Ukraine.

Інформація для потенційних приймаючих організацій, які прагнуть зв’язатися з дослідниками, і дослідників, які шукають приймаючі організації, доступна за адресою: www.sareurope.eu/msca4ukraine

 


275