Співпраця науковців ДДУВС з міжнародними партнерами

Новини університету

Науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у Міжнародному дослідницькому симпозіумі «1. Ludovika International Law Enforcement Research Symposium (LILERS)». Захід проведено Будапештським університетом державної служби (Угорщина) на базі факультету правоохоронної діяльності з метою обговорення найактуальніших питань роботи правоохоронних органів Європи.

До заходу приєднались вчені, правоохоронці, викладачі та здобувачі вищої освіти поліцейських академій країн Європейського Союзу та всієї Європи.

Урочисте відкриття заходу та пленарне засідання відкрив декан факультету правоохоронної діяльності Будапештського університету державної служби, доктор наук, професор, генерал-майор поліції Габор Ковач, який привітав учасників та окреслив сучасні проблеми правоохоронних органів, актуальні для Європи в умовах безпекових викликів.

У рамках пленарного засідання з установчими доповідями виступили професор Академії МВС Болгарії Ілін Савов, доцент факультету здоров’я та соціальних наук Поліцейської академії Чеської Республіки в Празі Отакар Іржі Міка та викладач кафедри загальноправових дисциплін ННІ права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ігор Наливайко.

Представник ДДУВС презентував напрямки діяльності закладу освіти. Він зупинився на результатах, пов’язаних зі співпрацею громадських організацій з превенцією, а також акцентував на змінах українського антикорупційного законодавства.

Симпозіум об’єднав 2 дискусійні сесії: «Управління правоохоронними органами та поліцейська освіта», «Профілактика злочинності, кримінальної розвідки та кримінального правосуддя» та вільну дискусійну платформу.

Також було обговорено питання забезпечення публічного порядку, протидії корупції, новації правоохоронної освіти та науки, вплив пандемії на правоохоронну діяльність, економічну та інтернет-злочинність тощо.

Дискусійні панелі завершилися підсумовуванням та визначенням подальших пріоритетних напрямів роботи.

Як зазначають у відділенні міжнародних зв’язків, сьогодні попри війну університет розвиває активну міжнародну співпрацю з правоохоронними ВНЗ та науковими осередками Європи. Предмет міжнародної співпраці охоплює розвиток всіх напрямів підготовки здобувачів вищої освіти та посилення міжнародного досвіду науково-педагогічних працівників з метою інтеграції вітчизняної науки в глобальну наукову мережу.

 


419