Викладачка ДДУВС долучилася до Всесвітнього симпозіуму

Новини університету

В Університеті Вітаутаса Великого (м. Каунас, Литва) відбувся Всесвітній литовський симпозіум. Серед учасників – представниця Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Університет Вітаутаса Великого у м. Каунас – найпотужніший вищий навчальний заклад Литви. В цьому році заклад освіти відзначив сторіччя від дня заснування низкою заходів, серед яких – Всесвітній литовський симпозіум. Він зібрав представників литовської діаспори з усього світу (США, Канада, Велика Британія, Австралія, Норвегія, Китай, Німеччина, Литва) для обговорення питань в галузях освіти та культури.

Захід відкрив ректор університету Юозас Аугутіс. Він щиро привітав учасників та брав активну участь в усіх івентах.

Серед тем, які обговорювалися на симпозіумі: «Свобода та її форми», «Форми свободи в історії діаспор», «Від темряви до світла – традиції Литовського університету», «Освіта сьогодні в рамках віртуалізації» та «Перемагаючи непередбачувані умови». Спікери мали можливість висловити свою думку та свій досвід під час обговорення тем. Також до обговорення підключалися дебатери, слухачі з зали та гості симпозіуму, які доєдналися дистанційно.

До заходу онлайн долучилися понад 20 представників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Серед дебатерів була і викладачка кафедри українознавства та іноземних мов Юлія Галенко, яка відвідала симпозіум в Каунасі. Крім участі в обговоренні питань, що підіймалися спікерами, представниця ДДУВС виступила з тезами стосовно роботи та навчання в непередбачуваних умовах. Під час свого виступу вона розповіла, як продовжують працювати викладачі, курсанти та студенти, на які труднощі натрапляють і наскільки ефективно їх долають.

Особливий інтерес та занепокоєння серед учасників симпозіуму викликало обговорення теми війни в Україні.

Варто відмітити, що представники литовської освітньої спільноти висловили готовність взяти участь в освітньому процесі студентів та курсантів ДДУВС.

Насамкінець усі учасники отримали сертифікати та пам’ятні подарунки.


239