Стабілізаційні заходи на деокупованих територіях: курсанти ДДУВС опановують аксіоми роботи поліцейського в умовах війни

Новини університету

Тему «Дії слідчо-оперативних груп Національної поліції з документування воєнних злочинів» розібрали здобувачі вищої освіти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції під час професійного квесту. У такому форматі у Дніпропетровському державному університеті проходять факультативні заняття.

За словами викладачів кафедри оперативно-розшукової діяльності, подібні практикуми організовують для майбутніх поліцейських з метою набуття ними навичок практичної роботи з виявлення та документування можливих фактів правопорушень в умовах воєнного стану.

Саме за такою актуальною нині тематикою інсценували справжнє розслідування.

Розподіливши ролі, третьокурсники поетапно проходили завдання: вирішували ситуативні завдання та «розплутували» кримінальні головоломки.

Під час факультативу організатори особливу увагу акцентували на специфіці дій оперативних працівників у складі слідчо-оперативних груп Національної поліції у процесі здійснення стабілізаційних заходів.

Так, курсанти проводили заходи оперативного (ініціативного) пошуку, здійснювали огляд місця скоєння кримінального правопорушення. Все це задля виявлення та документування фактів причетності особи до участі у підготовці та проведенні псевдореферендумів, інших видів колабораційної діяльності тощо.

Також у ході заняття здобувачі вищої освіти відпрацювали алгоритми дій працівників поліції при виявленні вибухових пристроїв та речовин.

Доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності майор поліції Андрій Кисельов переконаний, подібний формат проведення занять є надзвичайно актуальним, оскільки робота поліції на деокупованих територіях передбачає наявність у правоохоронців специфічних знань, умінь та навичок. Тож, подібні квестові заняття на факультеті планують проводити і надалі.


514