ДДУВС та КМЄС: співпраця триває!

Новини університету

Професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Вікторія Рогальська виступила спікеркою вебінару для працівників прокуратури. Захід організований Консультативною місією Європейського Союзу та присвячений Міжнародному Дню захисту прав людини.

Учасниками вебінару стали понад 80 прокурорів із різних регіонів України.

Лектором також виступив радник з питань прокуратури Консультативної місії Європейського Союзу, д.ю.н., доцент, професор Університету Вітаутаса Великого (Литва) Гедімінас Бучюнас.

Тема доповіді Вікторії Рогальської стосувалася обставин, що враховуються слідчими суддями при обранні запобіжних заходів на стадії досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Під час свого виступу професорка довела до учасників правові позиції Європейського суду з прав людини та Верховного Суду, які, на її думку, є найбільш актуальними та релевантними під час застосування запобіжних заходів.

Окрему увагу було зосереджено на особливостях, що виникають під час врахування обставин, передбачених ст. 178 КПК України при обранні запобіжних заходів в умовах воєнного стану.

Гедімінас Бучюнас у своїй доповіді більш детально розглянув міжнародні нормативно-правові акти, в яких регламентовано необхідність врахування стану здоров’я підозрюваного та обвинуваченого під час застосування запобіжних заходів, а також практику реалізації вищезазначених норм в законодавстві держав-членів Ради Європи.

Учасники вебінару відмітили важливість та необхідність проведення подібних заходів і надалі.


302