ДДУВС розширює співпрацю з Німеччиною!

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зустрілися із німецькою делегацією з метою обговорення перспектив співпраці у напрямі гендерної рівності, протидії домашньому насильству, а також забезпечення і відновлення прав людини в умовах воєнного стану.

Зустріч відбулася за посередництва Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Долучилися до заходу проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай, завідувачка відділення міжнародних зв’язків Тетяна Чумаченко, а також наукова співробітниця Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності Євгенія Мінакова.

Проректорка Лариса Наливайко представила досвід університету у сфері забезпечення прав і свобод людини, гендерної рівності та у сфері запобігання домашньому насильству. Презентувала зокрема діяльність та потенціал Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності. Особливу увагу зосередила на роботі Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України, який було відкрито під патронатом радниці-уповноваженої Президента з питань забезпечення прав захисників України – голови Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альони Вербицької.

У заході взяли участь представниці Ради жінок Федеральної землі Саксонія, що є локальною громадською організацією і об’єднує понад 170 тис. жінок та понад 45 жіночих організацій. Зокрема голова ради, правозахисниця Сюзанна Келер, представила досвід формування мереж жіночих організацій у Німеччині, тенденції включення жінок до локальної демократії та функціонування дорадчих органів у сфері рівноправ’я. Історик Джессіка Бок запропонувала налагодити комунікацію з Федеральним фондом з рівноправ’я, що діє в Німеччині на національному рівні, а також окреслила перспективи проведення спільних досліджень у сфері гендерного розвитку держави в умовах поствоєнного відновлення.

До заходу також долучились представники місцевих ЗМІ, зокрема журналіст Астрід Павасар цікавилась перспективами співпраці ДДУВС з адміністрацією Федеральної землі Саксонія в цілому та перспективами допомоги українцям, які перебувають в Німеччині.

Ірина Грицай представила плани та ідеї майбутньої співпраці, зокрема проведення циклу тренінгів з публічного адміністрування на засадах гендерної рівності з метою обміну досвідом. Подякувала за підтримку та інтерес до проєктів ДДУВС у гуманітарній та правозахисній сферах.

Результатом зустрічі стало визначення низки напрямів спільних наукових досліджень, проведення науково-практичних та навчальних заходів з питань домашнього насильства, гендерного розвитку, підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні та українських біженців в Європі.


268