Вірні покликанню: курсанти ДДУВС під час стажування затримали правопорушника

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ затримали правопорушника, який займався збутом наркотичних речовин. Випадок стався у відділенні Нової Пошти у м. Костянтинівка (Донецька область).

Андрій Сбітнєв та Даніїл Беседа – курсанти 3 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції. Під час проходження стажування несли службу з охорони публічного порядку на території відділення Нової Пошти.

Андрій Сбітнєв розповідає: серед відвідувачів помітили чоловіка з досить дивною поведінкою.

«Він прийшов до відділення, щоби поштою відправити комп’ютерну мишу у м. Краматорськ і помітно нервував, озирався на всі боки. Я почав з’ясовувати, що він збирається надіслати. Потім запропонував перевіритися на наявність із собою заборонених речовин та предметів. Коли почав проводити поверхневу перевірку, чоловік став прохати не відкривати комп’ютерну мишу та зізнався, що всередині неї – наркотичні речовини», – зазначає курсант.

Всередині комп’ютерної миші було виявлено зіп-пакет прозорого кольору з зеленою речовиною у подрібненому вигляді.

На місце подій курсанти викликали слідчо-оперативну групу. Зокрема під час обшуку у зловмисника вилучили телефон, у якому було знайдено відео переміщення військової техніки та контакти представників незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 309 ККУ.


245