«Жінки і наука»: курсанти ДДУВС презентували діяльність видатних науковиць

Новини університету

З нагоди святкування Міжнародного дня жінок і дівчат у науці у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся тематичний круглий стіл. Захід організовано кафедрою українознавства та іноземних мов у рамках реалізації гендерної політики в межах міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц».

Гостем круглого столу став директор ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції підполковник поліції Владислав Лазарєв. Він привітав учасників та висловив надію, що пізнання славетних досягнень жінок минулого неодмінно стимулюватиме творчий пошук сучасних молодих науковців.

До заходу приєдналися курсанти 1 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Вони презентували наукову діяльність всесвітньо відомих жінок, які внесли вагомий внесок у різні галузі науки.

Серед них – як відомі світові імена Марії Кюрі та Розалінд Франклін, так і сучасні постаті українського наукового простору: Ніна Вірченко, Нана Войтенко, Ольга Броварець. Свої виступи курсанти підготували українською та англійською мовами.

Міжнародний день жінок і дівчат у науці відзначається щороку, 11 лютого, за рішенням ООН. Появі свята передувало прийняття резолюції Генеральної Асамблеї ООН під назвою «Наука, техніка та інновації в цілях розвитку» (2013). Резолюція проголосила рівний доступ жінок і дівчат будь-якого віку до досягнень і розвитку науки, техніки і інновацій – як запоруку забезпечення гендерної рівноправності у цій сфері.

 

 


349